Ugrás a navigációra

2012-2013

A 2012-13-as tanév fontosabb eseményei és eredményei

Ünnepélyek, megemlékezések:

  • Tanévnyitó ünnepély
  • Október 6. – Aradi vértanúk – iskolai keretben (7. osztály)
  • Október 23. – Községi ünnepség (8. osztály)
  • Falukarácsony (3. osztály)
  • Kultúra Napja megemlékezés
  • Március 15. – Az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepe (4. osztály)
  • Nemzeti összetartozás napja
  • Ballagás és tanévzáró ünnepély

 

Egyéb események, rendezvények:       

Nemzeti Összetartozás Napja - Trianon - 2013. június 4.

Méltó módon emlékezett meg a Nemzeti Összetartozás Napján iskolánk Magyarország tragédiájáról: a gyertyás demonstráció mellett Katona Péter igazgató helyettes elmagyarázta a gyermekeknek a megemlékezés lényegét és fontosságát. Kihangsúlyozta, hogy e szomorú napját a magyar történelemnek nem megünnepeljük, hanem a határon kívül rekedt magyarjainkkal erősíteni kell összetartozásunkat.

Madarak, Fák Napja 2013. június 2.

A Berhida-Ősi Földtulajdonosok Közössége idén is vendégül látta a iskolásainkat. A vadásztársaság ezúttal is színes programmal várta a diákokat a Bakonyerdő Zrt. erdészházánál. Futó László, a vendéglátó vadásztársaság elnöke köszöntötte az ifjakat és a kísérő pedagógusokat, majd Mészáros János, a hivatásos vadászuk számolt be a mindennapjaikról. Ezt követően Horváth Péter, a Bakonyerdő kerületvezető erdésze tartott érdekes előadást a résztvevőknek egy  külön  túra kíséretében.

Költészet Napja 2013. április 11.

Különleges módon emlékezett meg a Költészet Napjáról idén iskolánk: Homoki Ferencné  és néhány pedagógus vezetésével iskolánk népes csoportja végigjárta a falut, meglátogatva a közintézményeket, boltokat, buszmegállókat, köztereket – ahol egy-egy vers elhangzott tanulóink előadásában. Az egyéni szavalatokat közös verselés követte, melybe szívesen bekapcsolódtak a falu emberei.  A „versvonatot” lelkesen fogadták valamennyi helyszínen, a Polgármesteri Hivatalban meg is vendégelték csapatunkat.

Felsős farsang február 15.

A felsős gyerekek és osztályfőnökeik már hetekkel a várva várt farsangi buli előtt elkezdték a felkészülést a már hagyománnyá vált műsorra. Iskolánkban ilyenkor minden osztály külön produkcióval lepi meg a zsűrit és a többi diákot. Voltak takarítónők, akik a szelíd motorosokkal kaptak össze, tüntető diákok, táncoló talpú fiatalok és volt tanárokat parodizáló társaság is. Az összes előadás nagy sikert aratott, csak úgy potyogtak a könnyek a nevetéstől.

Alsós farsang 2013. február 8.

Idén is megrendeztük hagyományos farsangi mulatságunkat, ahol viccesebbnél viccesebb, kreatívabbnál kreatívabb és különlegesebbnél különlegesebb jelmezeket csodálhattunk meg. Akadtak bohócok, cowboyok, hercegnők, de találkozhattunk egy kőtörő nővel és két éhes kisegérrel is, akik egy óriási sajtban bújtak meg. A zsűri nem volt könnyű helyzetben a díjazottak kiválasztásában. A jelmezes felvonulást fergeteges tánc és szórakozás követte, majd méltó befejezésként egy izgalmakkal és nyereményekkel teli tombolasorsolás zárta a délutánt.

Népdaléneklési verseny 2013. február 4.

Iskolánkban 2013.február 4-én került megrendezésre a nem hagyományos, de hagyományteremtőnek indult népdaléneklési verseny. 39 lelkes gyermek, rengeteg szülő és drukkoló osztálytársak, barátok  részvételével.

Versenyünk mottója: "Legyen a zene mindenkié!" mondta Kodály Zoltán, aki maga mindent meg is tett azért, hogy a zene, a magyar népzene minden ember otthonába eljusson. Sajnos ő már nincs közöttünk, így ránk hárult ez a nemes feladat, megismertetni gyermekeinket őseink életével, dalaival.

Karácsonyi játszóház

December15-én szombaton délelőtt karácsonyi játszóházat rendeztünk a gyerekeknek. A

következő foglalkozások közül választhattak:

- mézeskalács díszítés (előző nap sütötték meg otthon a tanító és tanár nénik a kalácsot)

- asztali díszek készítése

- képeslapok készítése fújt technikával

- papírfüggők hajtogatása

- karácsonyi finomságok készítése (almakompót, csokis mogyoró, dió)

- Pókfoci, pingpong.

Délután pedig Veszprémbe mehettek a gyerekek korcsolyázni.

Színházbérlet felsősöknek - Pannon Várszínház

Az előző évekhez hasonlóan idén is megszervezte Homoki Ferencné a színházlátogatást azok számára,

 akik szeretnek színházba járni. A bérlet három előadásra szólt : a Valahol Európában,  az Egri

csillagok , valamint a Börtönmusical című előadásokat nézhették meg a gyerekek.

„Én így védem az állatokat” – Rajzpályázat Várpalotán

Rajzpályázatot hirdetett novemberben  a kistérség iskolái számára a várpalotai Thuri Gimnázium az Állatok Világnapja alkalmából, melyre szintén rajzoltak szakköröseink: Itt különdíjat kapott két tanulónk, Barna Mónika és Andrási Mónika. Az eredményhirdetést követően megtekintettük a Gimnáziumban megrendezett tárlatot.

Oldalak

Feliratkozás RSS - 2012-2013 csatornájára


Dr. Radut Consulting